U wilt uw elektrische boiler vervangen en hebt geen gasaansluiting of stookolietank?

Werking warmtepompboiler

Een warmtepompboiler haalt energie (lees: warmte) uit de omgevingslucht. Door de condensatie- en compressietechniek die eigen is aan warmtepompen wordt de lucht verder opgewarmd. Die warmte wordt gebruikt om uw sanitair water te verwarmen. Het is mogelijk om buizen aan te sluiten op de luchtinlaat en op die manier omgevingslucht uit een andere ruimte te halen. Dit kan interessant zijn om verloren warmte te recuperen, bijvoorbeeld uit een ruimte waar koelkasten en/of droogkasten staan. De lucht die uit een warmtepompboiler komt is dan weer sterk afgekoeld door het condensatieproces. Die kan dan weer gebruikt worden om bepaalde ruimtes koeler te maken. (nvdr. er zijn inventieve gebruikers die zelf een kleppensysteem bouwen om in de zomer de gekoelde lucht naar de woonruimtes te brengen.)

In 2019 is er een premie voorzien van 400 euro wanneer u beslist een warmtepompboiler aan te kopen, raadpleeg de website van de Vlaamse Overheid. Lees meer...

Remeha Azorra

Een gezin waar gedacht wordt aan een groenere toekomst en de behoefte naar sanitair warmwatercomfort belangrijk is, maakt de perfecte match met een Remeha Azorra.

Kenmerken:

  • Tot 70% energiebesparing dankzij het herwinnen van de warmte uit de buiten- of omgevingslucht
  • Snelle terugverdientijd: verbruikt veel minder stroom dan een (bestaande) elektrische boiler
  • Compact vloermodel in een moderne behuizing
  • Zeer hoog sanitair warmwatercomfort

Ontdek meer ...