Sanitair warm water produceren met behulp van de zon

Werking van een zonneboiler

Op het dak worden zonnecollectoren geplaatst. Doorgaans is één tot twee van deze collectoren voldoende om het water in uw zonneboiler efficiënt op te warmen. Door koperen leidingen in de zonnecollectoren stroomt een mengsel van glycol en water dat wordt opgewarmd door de zonnewarmte. Die vloeistof circuleert tussen de boiler en de zonnecollectoren. In de boiler haalt een warmtewisselaar de warmte uit deze vloeistof en gebruikt deze om het sanitair water op te warmen.

De zonneboiler is als het ware een stevig geïsoleerde batterij waarin de zonne-energie (als warm water) wordt opgeslagen.

Het sanitair warm water dat u gebruikt voor uw douche, bad, afwas, … is dus geproduceerd zonder verbranding van fossiele brandstoffen. Enkel de kleine energiezuinige omlooppomp (geïntegreerd in of op de zonneboiler, samen met de regelaar) verbruikt een beetje energie, de zon zorgt voor alle gratis energie… een uiterst duurzame en ecologische keuze dus.

Remeha RemaSOL en zonnecollectoren C250 H/V

De zon is een onuitputtelijke energiebron en in België kunnen we vrijwel overal van deze milieuvriendelijke en vooral kosteloze zonne-energie gebruik maken. Met een goed gedimensioneerd zonnesysteem kan de energiebesparing voor de productie van sanitair warmwater tot 60% oplopen.

De Remeha C250 (horizontaal H of verticaal V) vlakke zonnecollectoren hebben een hoog rendement en zijn verkrijgbaar in handige kits voor montage op een schuin dak, voor dakintegratie of montage op een plat dak of terras. Ze hebben een kader van antracietkleurige aluminiumprofielen die perfect estetisch te combineren zijn met elke woning. De vlakke absorptieplaat geeft de warmte door aan de koperen leidingen die maken deel uit van de zonnekring. Deze warmte verhoogt de temperatuur van een glycolwatermengsel dat tussen de collectoren, het zonnestation en de zonneboiler circuleert.

Kenmerken:

  • Royale hoeveelheid aan gratis warm water dankzij de zonnekracht, op elk moment van het jaar
  • Slim te combineren met elke verwarmingsketel voor een complete warmte en warm water oplossing
  • Montage van zonnecollectoren zowel horizontaal als verticaal

Ontdek meer over RemaSOL ...

Ontdek meer over C250 collectoren ...