Sanitaire oplossingen

Plaatsen van anti-legionellasystemen, toilet, inloopdouches of een totale badkamerrenovatie

Totale badkamerrenovatie

Omwille van de drukke verwarmingsperiode doen we enkel badkamerrenovaties van mei tot en met september.

Heb je een gedateerde badkamer die niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet kunnen wij in een korte tijd jouw badkamer volledig renoveren. De totale renovatie bestaat uit het volledig strippen van de badkamer, aan en afvoerleidingen vernieuwen, plaatsen nieuwe sanitaire toestellen, plaatsen muur en vloertegels. Wij kunnen desgevallend een tijdelijke noodbadkamer opstellen in uw garage of wasplaats. Dit bestaat uit elektrische boiler en bad, zodat je tijdens de werken nog gebruik kan maken van deze noodoplossing.

Wist je dat er een toelage bestaat voor aanpassing van de woning voor oudere? Deze heeft tot doel ouderen de mogelijk te geven op een veilige en comfortabele manier in de eigen woning te blijven wonen. Plaatsen van een inloopdouche komt in aanmerking als de opstap niet meer is dan 7cm. De toelage bedraagt 50% van de werken en is maximaal 2000€ als het netto belastbaar inkomen van de aanvrager niet hoger dan 16910€ en 35% met een maximum van 1250€ indien het netto belastbaar inkomen niet hoger is dan 24840€.


Badkamermeubels en toebehoren

Onze merken:

  • Desco

Sanitair kraanwerk

Onze merken:

  • Hansa
  • Grohe
  • Oras

Douchetoebehoren

Onze merken:

  • Novellini
  • Geesa

Sportdouches

Onze merken:

  • Delabie

Badkameraccessoires

Onze merken:

  • Geberit

Koper installatiemateriaal

Onze merken:

  • Sanha


Anti-legionellasystemen

Wat is legionella ook wel de Veteranen ziekte genoemd?

Legionella komt vooral voor in stilstaand water met een temperatuur tussen de 25 en 60°C en de aanwezigheid van een biofilm of ander organisch(fittingen met hennep) materiaal in de leidingen. Als het water niet door het hele watersysteem kan stromen, is het mogelijk dat het water langdurig blijft stilstaan in de dode hoeken. De bacterie krijgt zo de kans zich te ontwikkelen in de slijmlaagjes aan de binnenkant van de leidingen.

Men kan besmet geraken door inademing van fijne druppels of aerosol van besmet water. De ziekte is niet overdraagbaar. Het drinken van besmet water kan men niet besmet geraken. De preventiemaatregel kan er in bestaan het hele warm watersysteem te spoelen met een temperatuur boven de 60°C of hoger, zodat er in principe afdoding van Legionella plaatsvindt. Ter voorkoming van Legionella is het ontwerp en de materiaalkeuze van de installatie belangrijk. Diverse studies hebben aangetoond dat leidingen in koper betere bescherming biedt, omwille van de antibacteriële eigenschappen.

Bij openbare instellingen zijn de warmwaterinstallaties onderworpen aan anti- Legionella.