Van maandag 1 juli t/m vrijdag 2 augustus 2024 zullen wij gesloten zijn wegens vakantie.

Hernieuwbare energieën

U wilt uw elektrische boiler vervangen en hebt geen gasaansluiting of stookolietank?

Dan heeft u een ruime keuze aan mogelijkheden, van een warmtepompboiler tot een warmtepomp of zonneboiler.

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler plaatst u wanneer u uw energiefactuur naar beneden wil halen en vooral denkt aan een groenere toekomst. Ideaal voor gezinnen die een grote behoefte nodig hebben aan sanitair warm water

Warmtepompen

U wil met uw gezin bijdragen aan een groenere toekomst en u bent op zoek naar een verwarmingssysteem voor uw nieuwbouw? Of u wil gewoon genieten van een maximaal comfort, terwijl uw energierekening naar beneden gaat? Dan is een warmtepomp beslist een verstandige en duurzame keuze voor de verwarming van uw woning.
Een van de belangrijkste voordelen is de energiebesparing die u genereert. U mag uitgaan van zo’n 70 procent besparing op uw energiefactuur. Dat maakt de terugverdientijd van uw investering kort. Daarnaast is het een schone en aangename manier van verwarmen. Er vindt immers geen verbranding plaats, en er is dus ook geen uitstoot. U hoeft ook geen aparte ketel voor warm water te voorzien, want met een warmtepomp kunt u ook sanitair warm water produceren.

Hybride systemen

Een hybride installatie bestaat uit een intelligente combinatie van een condensatieketel op gas of stookolie, en een warmtepomp. Deze laatste bestaat, net als een gewone warmtepomp, uit een buitenunit en een binnenunit. Er wordt warmte gewonnen uit de buitenlucht en die wordt door compressie opgewarmd en via een gesloten watercircuit naar uw radiatoren of vloerverwarming gebracht.
Het systeem spreekt steeds de energiebron aan met de laagste energiekost, rekening houdend met de energieprijzen op dat moment, en de buitentemperatuur. Een warmtepomp vraagt immers elektriciteit om te werken. Als blijkt dat die elektriciteitskost hoger is dan de kost voor dezelfde werking met gas of stookolie, dan zal het systeem overschakelen op die fossiele brandstof.
In de hybride systemen zijn er zowel installaties mogelijk die enkel warmte produceren voor de verwarming, als systemen waarbij verwarming en de productie van sanitair warm water gecombineerd worden. Deze laatste zijn voorzien van een warmwaterboiler.

Zonneboilers

Sanitair warm water produceren met behulp van de zon: een ecologisch verantwoorde keuze! De zon is immers een onuitputtelijke, en dus hernieuwbare, energiebron. Ze voorziet ons elke dag van gratis energie. Gezinnen die op een ecologische manier en met uiterst lage verbruikskosten warm water willen produceren voor de badkamer en keuken zitten zeker goed met een zonneboiler.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina\'s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.  Meer info